Voor werknemers

Wat is reïntegratie 1e spoor en hoe kunnen wij jou daarbij helpen?

Wanneer jij langdurig arbeidsongeschikt bent krijg jij aan de hand van het 1e spoortraject ondersteuning om weer terug te keren naar je oude werkplek. 

Het 1e spoortraject, soms ook reïntegratie 1e spoor genoemd, begint zodra jouw werkgever jou ziek meldt bij de arbodienst of bedrijfsarts. Als jij na 6 weken nog steeds arbeidsongeschikt bent, dan ben je wettelijk verplicht om samen met je werkgever actief aan de slag te gaan met jouw terugkeer naar werk.

Onze coaches kunnen jou daar goed bij helpen. Samen met jou onderzoeken ze hoe en wanneer jij kunt terugkeren naar je oude functie. En als dat niet (meer) mogelijk is zoeken we samen naar een andere oplossing. Misschien kun je wel werk uitvoeren in een andere functie, met andere werktijden of in een aangepaste functie. 

Mocht dat onverhoopt niet lukken dan wordt het 2e spoortraject opgestart. Bij dat traject zoeken we naar passend werk bij een andere werkgever. Lees hier meer over het 2e spoortraject. 

Hoe Talenta jou helpt

Kennismaking

Onze coach leert jou kennen en jij leert onze coach kennen. Samen bespreken we wat er mogelijk is, welk werk bij jou past en aan welke ondersteuning jij behoefte hebt. Dit vatten we samen in een plan van aanpak.

Begeleiding

Wij helpen jou met datgene waar jij ondersteuning, begeleiding of hulp bij nodig hebt. Zo helpen wij jou bijvoorbeeld met het zoeken naar werk dat bij jou past, maar ook bij het opstellen van een CV of het oefenen van een sollicitatiegesprek. 

Afronding

We willen er zeker van zijn dat als jij passend werk hebt gevonden, je daar ook helemaal op je plek zit. Daarom zullen we na afloop van het traject nog eens contact met je opnemen om te vragen hoe het gaat.

Waarom Talenta?

Christelijk
Hoog plaatsingspercentage
Gecertificeerd
Deskundig
Meer weten over het 1e spoortraject?

Neem contact op

Onze mensen

Betrokken coaches en ervaren adviseurs

Henriëtte van den Brink
2e spoor specialist / gecertificeerd jobcoachGelderland / Overijssel
Jacob Herrewijnen
2e spoor specialist / jobcoachZuid-Holland

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over het 1e spoortraject?

Stuur ons een bericht