Voor werknemers

Wat zijn modulaire reïntegratiediensten en wat heb jij eraan?

Modulaire reïntegratiediensten zijn verschillende vormen van ondersteuning waarmee wij samen met het UWV zoveel mogelijk mensen helpen om de eerste stappen te zetten op weg naar werk. Als jij een Wajong, WIA, WW of Ziektewet-uitkering ontvangt, dan kun je hier gebruik van maken.

Afhankelijk van jouw situatie kan er een modulaire reïntegratiedienst worden ingezet. Per persoon bekijkt het UWV samen met onze coaches waar jij behoefte aan hebt en wat er mogelijk is. Hieronder lees je wat de diensten inhouden.

Participatie interventie

Als jij een lange tijd niet hebt gewerkt dan is het moeilijk om de draad weer op te pakken. Het kan ook voorkomen dat jij jezelf hebt teruggetrokken uit het maatschappelijk leven. Dan is het nog lastiger om weer deel te nemen aan de maatschappij.

Met de dienst Participatie interventie helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen, wat nodig is voordat we aan werk kunnen denken. We nemen daarbij hele kleine stapjes, zoals een wandeling maken, een gesprekje voeren met een onbekende of een hobby oppakken. Jij krijgt weer oog voor de wereld om je heen en gaat daaraan deelnemen.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Tijdens een periode van langdurige arbeidsongeschiktheid kan de afstand tot de arbeidsmarkt steeds groter worden. Daardoor kan het voorkomen dat jij wel weer zin hebt om te werken, maar niet de juiste mensen kent of de juiste ingangen hebt om betaald werk te vinden dat bij jou past.

Samen met onze coaches zoek je uit wat bij jou past en wat op dit moment haalbaar is voor jou. Wij bieden je structuur, begeleiding en wij zetten ons eigen netwerk in om jou verder te helpen.

Praktijkassessment

Als jij graag wilt werken maar nog niet goed weet wat voor werk bij jou past en wat haalbaar is, dan kun je een beroep doen op de dienst Praktijkassessment. Samen met onze coaches probeer je dan verschillende soorten werk uit en doe je praktijkopdrachten om erachter te komen wat goed bij jou past. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, een stageplek of een andere vorm van werk. Onze coaches begeleiden jou en brengen na afloop advies uit aan het UWV over hoe ver jij bent en welke stappen je daarna nog kunt zetten.

Begeleiding bij scholing

Soms heb je een omscholing nodig om weer aan het werk te kunnen. Dat kan spannend zijn omdat het lang geleden is dat je moest leren of dat het allemaal weer nieuw en anders is. Je zit nu immers in een hele andere fase.

Met de dienst Begeleiding bij scholing helpen wij jou daarbij. Onze coaches ondersteunen jou bij de inschrijving voor de opleiding maar ook bij het plannen van huiswerk en de voorbereiding van je toetsen en examens. Wij stimuleren jou zodat jij de focus kunt vasthouden en zelfvertrouwen krijgt. Samen maken we er een succes van!

Hoe Talenta jou helpt

Kennismaking

Onze coach leert jou kennen en jij leert onze coach kennen. Samen bespreken we wat er mogelijk is, welke doelen jij wilt bereiken en hoe je die kunt bereiken.

Begeleiding

Wij helpen jou met datgene waar jij ondersteuning, begeleiding of hulp bij nodig hebt. Dat doen we stap voor stap, met ervaren coaches en altijd in jouw tempo.

Afronding

Na dit traject ben jij een stap dichterbij de arbeidsmarkt. Je bent misschien nog niet klaar om meteen aan het werk te gaan, maar je bent er wel klaar voor om deel te nemen aan het sociale maatschappelijke leven. Het Werkfit-traject of het Naar-Werk-traject zijn nu goede opties waarmee jij ook de laatste stappen richting de arbeidsmarkt kunt gaan zetten. 


Waarom Talenta?

Geen winstoogmerk
Ervaren
Betrokken
Deskundig
Heb jij behoefte aan een van deze diensten?

Je bent bij ons in goede handen

Onze mensen

Betrokken coaches en ervaren adviseurs

Joanneke Steussy
JobcoachGelderland
Henriëtte van den Brink
2e spoor specialist / gecertificeerd jobcoachGelderland / Overijssel
Jacob Herrewijnen
2e spoor specialist / jobcoachZuid-Holland
Christiene van de Ruit
Gecertificeerd jobcoachZuid-Holland / Utrecht
Rieki Vermeer
JobcoachZuid-Holland
Mieke van Herk
JobcoachZuid-Holland
Jacodien Prosman
Gecertificeerd jobcoachUtrechtse Heuvelrug
Wim Oosterom
JobcoachGelderland
Bert van Roekel
JobcoachGelderland
Jacques Rommelaar
JobcoachOverijssel
Herman Beldman
JobcoachOverijssel
Mariëlle van Doorn
JobcoachZuid-Holland, Gelderland, Utrecht
Denise Reijngoudt
Jobcoach Zeeland
Jaap Helmond
JobcoachUtrecht en Gelderland
Bernard Kooijmans
Jobcoach Zuid-Holland, Brabant, Utrecht
Roland Houtzager
JobcoachZeeland
Mariëlle van Mourik
JobcoachGelderland

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over modulaire diensten?

Stuur ons een bericht