Voor werkgevers

Hoe kunt u sociaal ondernemen en waarom zou u dat doen?

Sociaal ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen is een manier van ondernemen waarbij de economische belangen niet voorop staan. 

Ieder bedrijf moet winst maken om overeind te blijven en om salarissen te betalen, maar niet alle keuzes binnen het bedrijf hoeven in het teken te staan van het behalen van maximale winst. Op de korte termijn kost het bijvoorbeeld tijd en geld om afvalstromen te scheiden, maar op de lange termijn draagt u bij aan een beter milieu zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van onze aarde. 

Hetzelfde geldt voor het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de korte termijn kost het mogelijk wat extra moeite om iemand met een beperking in te passen, maar op de lange termijn krijgt u daar een enthousiaste en loyale collega voor terug die bovendien een uniek perspectief biedt. Het is daarnaast voor de gehele maatschappij goed wanneer zoveel mogelijk mensen deelnemen aan de arbeidsmarkt, want dat betekent dat er meer consumenten zijn die een bijdrage leveren aan de economie.

Zo bezien is sociaal ondernemen uiteindelijk ook een economische keuze, zij het met een omweg. Of u sociaal onderneemt omdat u vindt dat iedereen een kans verdient om zijn of haar talenten te ontplooien, omdat u de economie verder wilt helpen of omdat u aan het imago van uw organisatie wilt werken, Talenta voorziet u graag van advies en ondersteuning.

Hoe Talenta u helpt

Talenta is een gecertificeerd partner van het UWV. Onze ervaren adviseurs en coaches helpen u door de werving en selectie van kandidaten op zich te nemen. Ook helpen zij met het aanvragen van voorzieningen en  subsidies waar u recht op heeft wanneer u mensen aanneemt met een arbeidsbeperking. Er is bovendien professionele begeleiding beschikbaar in de vorm van een jobcoach. Deze jobcoach ontzorgt u bij het voorbereiden van de werkplek en het begeleiden van de werknemer.

Waarom Talenta?

Geen winstoogmerk
Ervaren
Gecertificeerd
Breed netwerk
Werk maken van sociaal ondernemen?

Wij helpen u graag

Onze mensen

Betrokken coaches en ervaren adviseurs

Maaike Lugies
Administratief medewerker
Joanneke Steussy
Jobcoach
Edwin Prins
2e spoorspecialist / relatiebeheerder
Marco Baan
Jobcoach
Henriëtte van den Brink
2e spoor specialist / gecertificeerd jobcoach
Alex van der Plas
Bureaucoördinator
Nienke Trouwborst
Administratief medewerker / Secretaresse
Jacob Herrewijnen
2e spoor specialist / jobcoach
Huub de Heer
Jobcoach
Christiene van de Ruit
Gecertificeerd jobcoach
Martijn van der Hart
Gecertificeerd jobcoach
Lennie Krakeel
Jobcoach
Rieki Vermeer
Jobcoach
Eric IJzerman
Jobcoach
Lydia van der Geer
Operationeel manager
Mieke van Herk
Jobcoach
Johan Knuivers
Algemeen directeur
Jacodien Prosman
Gecertificeerd jobcoach
Wim Oosterom
Jobcoach
Bert van Roekel
Jobcoach
Bart Kappers
Arbeidsdeskundige
Jacques Rommelaar
Jobcoach
Herman Beldman
Jobcoach

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wilt u meer weten over sociaal ondernemen?

Stuur ons een bericht