Voor werkgevers

Wat is een Arbeidsdeskundig Onderzoek en wat heeft u eraan?

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek wordt onderzocht of, en in welke mate, een (langdurig) uitgevallen werknemer weer terug kan keren naar zijn of haar werkplek. 

Wanneer een van uw werknemers (langdurig) uitvalt of dreigt uit te vallen, schakelt u een arbeidsdeskundige in om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor reïntegratie en in hoeverre de capaciteiten van uw werknemer aansluiten op het werk dat door hem of haar wordt uitgeoefend.  

De arbeidsdeskundige die het onderzoek uitvoert is een onafhankelijke adviseur, beoordelaar en coach. Hij of zij geeft advies over de mogelijkheden van de desbetreffende werknemer om gedeeltelijk, volledig of helemaal niet terug te keren en ondersteunt bij het voorkomen en herstellen van arbeidsongeschiktheid. 

De arbeidsdeskundige onderzoekt altijd eerst of het voor de werknemer mogelijk is om terug te keren in de oude functie. Als dat niet mogelijk is wordt er gekeken naar een aangepaste functie of een andere functie bij de huidige werkgever. Als dat ook niet kan, dan wordt uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor de werknemer om bij een andere werkgever aan de slag te gaan. 

Het resultaat van het onderzoek is een gedegen onderbouwing en uitwerking van hoe het reïntegratieproces van de werknemer in kwestie er idealiter uit moet zien.

Hoe Talenta u helpt

Informeren
  • De arbeidsdeskundige bestudeert het dossier grondig en adviseert over het voorkomen en herstellen van de arbeidsongeschiktheid.
  • De arbeidsdeskundige voert een gesprek met de werknemer in kwestie op het werk of in de thuissituatie.
Analyseren
  • De arbeidsdeskundige analyseert het werk, wat ervoor nodig is om het werk uit te voeren en tot wat de werknemer in staat is.
  • Vervolgens weegt de arbeidsdeskundige de capaciteiten van de werknemer af tegen de zwaarte van het werk.
Rapporteren
  • Het proces wordt afgerond met een arbeidsdeskundig advies en een overzichtelijk rapport dat voldoet aan de eisen van het UWV.
  • Ten slotte bespreekt de arbeidsdeskundige de bevindingen met de werknemer en de werkgever.

Waarom Talenta?

Christelijk
Ervaren
Gecertificeerd
Deskundig
Wilt u een arbeidsdeskundig onderzoek opstarten?

Wij helpen u graag

Referenties

Wat mensen over ons zeggen

Talenta zorgt ervoor dat altijd dezelfde begeleiders het volledige traject begeleiden. Dat schept vertrouwen.
Gert Molenaar

Nijborg

Lees het verhaal
Onze mensen

Betrokken coaches en ervaren adviseurs

Bart Kappers
ArbeidsdeskundigeGelderland

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wilt u meer weten over AD-onderzoek?

Stuur ons een bericht